Byggingen av modell flyet X1 v.1.0 [DEL 2]

Bilde 2 :Montering av motor på X1V1.

18. August 2022 Videre jobbing med X1V1

Vi skulle få loddet på ESC og det var her vi klarte å gjøre det stor. 

Lodde på pluss på minus og minus på pluss. Da ble det magic smoke og vår F 722 SE gikk derfor i graven. Da er det bare å finne frem en annen flightcontroller, Mateksys F 722 mini.

Lodde av den brente flightcontroller og lodde på F 722 mini. Det ble, fysisk sett en liten tilbakegang på fremgangen her, men en stor knekk psykisk hos begge.

8.sep 2022

Da er vi tilbake der vi var før vi brente den første FC. Nå skal vi lodde GPS enheten til en annen port, for å få den til å virke i INAV. 

Videre skal vi få på video fra X1V1 til brillene også ta en liten manuell rekkevidde test på video signalet.

9.sep 2022

Jobber med å få på plass alle ledningene og få strøm og signaler dit det skal. Vi kom så langt at vi fikk testet om det var bilde fra runcamen til brillene, det var det uten OSD, OSD er grafikken som viser alt av data som vi trenger til å se hvor høyt vi fly, hvor mye strøm det er, pluss mye mye mer. Men vi avsluttet dagen med en feilmelding fra flyet i form av en lydkode, som vi må finne neste gang. 

17.sep 2022

Dagen er her, for å fly modellen og vi er ivrige til å komme oss ut. Traff på mannen som kunne gi oss tillatelse til å fly i området også så dette er bra.

Alt ble gjort klart og flyet ble kastet ut. Men det ville ikke opp i luften. Det gikk langsomt ned i bakken og dessverre klart å få opp litt fart såpass fart at flyet delte seg i flere deler og noen få deler ble knust. Etter vi kom hjem, og begynte å se på filmene. Ser vi at OSD’n forsvinner etter noen  sekunder. Men jeg kunne se OSD’n i brillene.

Da er det tilbake til arbeidsbenken og reparere flyet.

——————————

Det neste flyet har jeg lyst til å gjøre mest mulig selv siden det første flyet vi lager nå er nesten mest naboen som har jobbet med. Mens jeg har en bratt og tung læringskurve.

Vinteren 2022/2023 blir det en del jobbing med en modell med lang flytid, LFT modell tenker jeg det er en passende navn på et RC fly prosjekt. Alle prosjekter med respekt for seg selv har et mystisk navn, gjerne et kodenavn. Håper det blir en del filmer med denne modellen og hvordan jeg bygger den. 

Vet at det er masse informasjon rundt ulike flymodeller og vingeprofiler. Men jeg har faktisk lyst til å “prøve og feile” og lære meg hvordan ting funker på en litt mer tungvint måte.

28.02.23

Da setter vi i gang for sesong med bygging og flying.

Det første vi skal gjøre er å få på flapsene, borre hull og pusse ned i vingen slik at flapsene går kant i kant. 

Finne frem alt av elektronikk, 

Tegne boksen, mål.

Veltebur med kamerafeste 2i1 løsning spare vekt og plast.

Først gjøre ferdig flykroppen før andre ting som elektro.

07.03.23

I dag skal vi jobbe med snutten. Kappe til slik at vi får frigjort til en kasse i nesen.

14.03.23

I dag er det å få på plass ror på vingene. Borre og pusse for å få på plass styrepinner, som holder rorene til vingen. Her er det viktig å få så litte rom mellom vingen og rorene.

06.06.23

Nyt som har skjedd er at vi har kjøpt inn ny video sender, for den gamle var det feil med. Den gamle senderen sendte på alle frekvenser og jobbet på overtid med en gang den fikk strøm.

Ny front printet ut for å få bedre plass til kamera og video sendere med fri luftkjøling.

Spec liste til X1V1.5 :

 1. FC : Matek F 722 SE (Døde 18.Aug 2022. Dødsårsak : Magic Smoke)

NY FC : Mateksys F 722 MINI

 1. FSC : T-motor 45A 32 bit
 2. Motor : Mjôlnir 2308 2600 KV 
 3. Propell : HQ 60/45 2 blader  
 4. GPS : Matek M8Q-5883
 5. Receiver : FrSky R-XSR/RSXR 16 kanaler S-Bus, trenger å bli reparert. miste den ene antenne ledningen, i The Great Crash of Flags. 
 6. Servoer : JX Digital 9 gram 2 stk
 7. Video sender : NEW  INFO COMES HERE !  (TBS Pro 32 Analog : Error, bug, crash damage.)
 8. Kamera : RunCam Hybrid V.1 
 9. Voltregulator til servoene :
 10. Batterier : 4 Celler Bashing 14,8V 5000mAH 60C eller 6 celler
 11. Radiosender : FrSky Taranis Q7

22.05.2024

Etter flere vellykkete flyturer opplever vi flyet meget bra og rolig i luften. Vi flyr med 3 celler batterier og har muligheter for 6 celler om vi ønsker mer kraft og fart. Se filemen fra flyturene vår her og her.

Nå er det vel på tide med å lage et ny modell for å utforske andre fly egenskaper og muligheter.

Comments